Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przygotowałam na spotkanie rodzinne . Mięso pieczone w rękawie jest soczyste, kruche i bardzo smaczne. Polecam jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę albo smaczną wędlinkę na chlebek .
naczynie żaroodporne, rękaw do pieczenia, miska, nitka kuchenna,
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
Składniki
Marynata; Wszystkie składniki marynaty wkładamy do miski, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Po dokładnym wymieszaniu marynatą nacieramy oczyszczone z błonek i zbędnego tłuszczyku umyte i osuszone mięso. Mięso wkładamy do rękawa foliowego dodajemy pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku, związujemy końcówki rękawa i wkładamy do lodówki na około 5 godzin. Po tym czasie mięso w rękawie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 90 minut. Tak 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy górę rękawa aby mięso się przyrumieniło. Po całkowitym upieczeniu mięso kroimy w plastry. Mięso podajemy jako dodatek do obiadu lub jako pyszną przekąskę albo smakowita wędlinkę do chleba. czas przygotowania około 60 minut + marynowanie + pieczenie
Mięso po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika.