Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam smaczną , mięciutką i z nutką wina szynkę wieprzową. -
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4626
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4086
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 31
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4626
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4086
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 31
Składniki
Szynkę pokroić w 2-cm plastry. Nie rozbijać. W misce wymieszać olej, musztardę i przyprawy. Natrzeć mięso. Zalać resztą marynaty. Odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić mięso z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytopionym tłuszczem. Podlać winem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po łyżce pokrojonej cebuli. Dusić pod przykryciem około godziny w tem. 180 stopni. Podałam z odsmażanymi ziemniakami, sałatą ze śmietaną i surówką z marchewki.