Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam smaczną , mięciutką i z nutką wina szynkę wieprzową. -
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99035
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1949
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5794
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5793
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99035
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1949
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5794
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5793
Składniki
Szynkę pokroić w 2-cm plastry. Nie rozbijać. W misce wymieszać olej, musztardę i przyprawy. Natrzeć mięso. Zalać resztą marynaty. Odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić mięso z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytopionym tłuszczem. Podlać winem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po łyżce pokrojonej cebuli. Dusić pod przykryciem około godziny w tem. 180 stopni. Podałam z odsmażanymi ziemniakami, sałatą ze śmietaną i surówką z marchewki.