Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam smaczną , mięciutką i z nutką wina szynkę wieprzową. -
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 995
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 995
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Szynkę pokroić w 2-cm plastry. Nie rozbijać. W misce wymieszać olej, musztardę i przyprawy. Natrzeć mięso. Zalać resztą marynaty. Odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić mięso z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytopionym tłuszczem. Podlać winem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po łyżce pokrojonej cebuli. Dusić pod przykryciem około godziny w tem. 180 stopni. Podałam z odsmażanymi ziemniakami, sałatą ze śmietaną i surówką z marchewki.