Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos można podać z ziemniakami lub makaronem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Składniki
1. Umyć szynkę i pokroić na plastry lub w kostkę. Pokrojoną szynkę zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić pod przykryciem około 1 godz. aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawić solą. 2. Kurki oczyścić i opłukać, większe należy pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni (2 łyżki oleju), dodać starty czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać masło (1 łyżka) i wrzucić kurki – smażyć 6-8 min. co chwile mieszając. Wlać śmietankę i zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do gotowego sosu wrzucić mięso i zalać wywarem z duszenia około pół szklanki. Chwilę pogotować.