Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos można podać z ziemniakami lub makaronem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258479
Składniki
1. Umyć szynkę i pokroić na plastry lub w kostkę. Pokrojoną szynkę zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić pod przykryciem około 1 godz. aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawić solą. 2. Kurki oczyścić i opłukać, większe należy pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni (2 łyżki oleju), dodać starty czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać masło (1 łyżka) i wrzucić kurki – smażyć 6-8 min. co chwile mieszając. Wlać śmietankę i zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do gotowego sosu wrzucić mięso i zalać wywarem z duszenia około pół szklanki. Chwilę pogotować.