Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos można podać z ziemniakami lub makaronem.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
1. Umyć szynkę i pokroić na plastry lub w kostkę. Pokrojoną szynkę zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić pod przykryciem około 1 godz. aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawić solą. 2. Kurki oczyścić i opłukać, większe należy pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni (2 łyżki oleju), dodać starty czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać masło (1 łyżka) i wrzucić kurki – smażyć 6-8 min. co chwile mieszając. Wlać śmietankę i zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do gotowego sosu wrzucić mięso i zalać wywarem z duszenia około pół szklanki. Chwilę pogotować.