Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos można podać z ziemniakami lub makaronem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
1. Umyć szynkę i pokroić na plastry lub w kostkę. Pokrojoną szynkę zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić pod przykryciem około 1 godz. aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawić solą. 2. Kurki oczyścić i opłukać, większe należy pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni (2 łyżki oleju), dodać starty czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać masło (1 łyżka) i wrzucić kurki – smażyć 6-8 min. co chwile mieszając. Wlać śmietankę i zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do gotowego sosu wrzucić mięso i zalać wywarem z duszenia około pół szklanki. Chwilę pogotować.