Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Patelnią, miśka,
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 250
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 108
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 60
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 204
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 250
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 108
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 60
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 204
Składniki
Szynkę kroje w plastry. W misce mieszamy oliwę ,ocet i wszystkie przyprawy.Taka mieszanka smaruje każdy plaster szynki z każdej strony. Takie mięsko zostawiam na 2 godziny. Następnie wyglądam na patelnię i podsmażam na dużym ogniu ok 10 minut z każdej strony. Zmniejszam palnik i duszę szynkę pod przykryciem ok 30 minut przewracając co jakiś czas. Po tym czasie dodaje pokrojoną cebulę i starty czosnek i wszystko duszę kolejne 30 minut Mięsko wykładam na talerz i do sosu który się wytworzył dodaje wymieszaną wodę z mąką i koncentratem. Zagotowuje sosik i wkładam mięsko. Całość gotuje jeszcze 5 minut. Powiem wam wyszło pychotka .