Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Patelnią, miśka,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5204
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5204
Składniki
Szynkę kroje w plastry. W misce mieszamy oliwę ,ocet i wszystkie przyprawy.Taka mieszanka smaruje każdy plaster szynki z każdej strony. Takie mięsko zostawiam na 2 godziny. Następnie wyglądam na patelnię i podsmażam na dużym ogniu ok 10 minut z każdej strony. Zmniejszam palnik i duszę szynkę pod przykryciem ok 30 minut przewracając co jakiś czas. Po tym czasie dodaje pokrojoną cebulę i starty czosnek i wszystko duszę kolejne 30 minut Mięsko wykładam na talerz i do sosu który się wytworzył dodaje wymieszaną wodę z mąką i koncentratem. Zagotowuje sosik i wkładam mięsko. Całość gotuje jeszcze 5 minut. Powiem wam wyszło pychotka .