Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Patelnią, miśka,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1867
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14609
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19673
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1867
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14609
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19673
Składniki
Szynkę kroje w plastry. W misce mieszamy oliwę ,ocet i wszystkie przyprawy.Taka mieszanka smaruje każdy plaster szynki z każdej strony. Takie mięsko zostawiam na 2 godziny. Następnie wyglądam na patelnię i podsmażam na dużym ogniu ok 10 minut z każdej strony. Zmniejszam palnik i duszę szynkę pod przykryciem ok 30 minut przewracając co jakiś czas. Po tym czasie dodaje pokrojoną cebulę i starty czosnek i wszystko duszę kolejne 30 minut Mięsko wykładam na talerz i do sosu który się wytworzył dodaje wymieszaną wodę z mąką i koncentratem. Zagotowuje sosik i wkładam mięsko. Całość gotuje jeszcze 5 minut. Powiem wam wyszło pychotka .