Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Patelnią, miśka,
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2440
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3093
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2762
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2440
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3093
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2762
Składniki
Szynkę kroje w plastry. W misce mieszamy oliwę ,ocet i wszystkie przyprawy.Taka mieszanka smaruje każdy plaster szynki z każdej strony. Takie mięsko zostawiam na 2 godziny. Następnie wyglądam na patelnię i podsmażam na dużym ogniu ok 10 minut z każdej strony. Zmniejszam palnik i duszę szynkę pod przykryciem ok 30 minut przewracając co jakiś czas. Po tym czasie dodaje pokrojoną cebulę i starty czosnek i wszystko duszę kolejne 30 minut Mięsko wykładam na talerz i do sosu który się wytworzył dodaje wymieszaną wodę z mąką i koncentratem. Zagotowuje sosik i wkładam mięsko. Całość gotuje jeszcze 5 minut. Powiem wam wyszło pychotka .