Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26170
Dodano: 03.09.2017
Odsłon: 5633
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki marynaty mieszamy na papkę.
Wymyte, osuszone mięso kroimy w grubsze plastry, nacieramy marynatą.
Układamy w pojemniku. Zamknięty pojemnik z marynowanym mięsem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie roztapiamy wieprzowy smalec na dużej patelni, układamy kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już robić się miękkie dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, oraz robimy mizerię z pokrojonych pomidorów, cebuli i śmietany.
Duszoną szynkę podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Możemy podawać również z pieczywem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)