Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka i szynka to dwa rodzaje mięs, które najczęściej goszczą w mojej kuchni. Można je przyrządzać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Składniki
Szynkę pociąć w plastry grubości 1,5 - 2,0 cm. Nie rozbijać. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny by mięso przeszło zapachem przypraw. Zrumienić na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, podlać bulionem lub rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Na maśle podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.