Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w całości sprawdzi się jako danie obiadowe, lub na zimno, jako wędlina. Dzięki pieczeniu w rękawie pozostaje soczysta.
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 1092
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 749
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 183
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 1092
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 749
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 183
Składniki
Szynkę najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią mięso. Dodajemy zioła, ząbki czosnku i pokrojoną cebulę. Trzymamy w lodówce, ale wyjmujemy na ok 1 godzinę przed pieczeniem.
Mięso wraz z całą marynatą, cebulą, czosnkiem i ziołami przekładamy do rękawa. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut na każdy kilogram mięsa. Ja piekłam 40 minut przy 800g. Po upieczeniu szynkę wyjmujemy na talerz na 10 minut. Po tym czasie kroimy plastry, polewamy sosem pozostałym w rękawie i podajemy z upieczoną cebulą. Po ostudzeniu mięso smakuje świetnie na kanapce.