Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w całości sprawdzi się jako danie obiadowe, lub na zimno, jako wędlina. Dzięki pieczeniu w rękawie pozostaje soczysta.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5705
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8913
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5490
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5705
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8913
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5490
Składniki
Szynkę najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią mięso. Dodajemy zioła, ząbki czosnku i pokrojoną cebulę. Trzymamy w lodówce, ale wyjmujemy na ok 1 godzinę przed pieczeniem.
Mięso wraz z całą marynatą, cebulą, czosnkiem i ziołami przekładamy do rękawa. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut na każdy kilogram mięsa. Ja piekłam 40 minut przy 800g. Po upieczeniu szynkę wyjmujemy na talerz na 10 minut. Po tym czasie kroimy plastry, polewamy sosem pozostałym w rękawie i podajemy z upieczoną cebulą. Po ostudzeniu mięso smakuje świetnie na kanapce.