Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w całości sprawdzi się jako danie obiadowe, lub na zimno, jako wędlina. Dzięki pieczeniu w rękawie pozostaje soczysta.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4419
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5882
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4419
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5882
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Składniki
Szynkę najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią mięso. Dodajemy zioła, ząbki czosnku i pokrojoną cebulę. Trzymamy w lodówce, ale wyjmujemy na ok 1 godzinę przed pieczeniem.
Mięso wraz z całą marynatą, cebulą, czosnkiem i ziołami przekładamy do rękawa. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut na każdy kilogram mięsa. Ja piekłam 40 minut przy 800g. Po upieczeniu szynkę wyjmujemy na talerz na 10 minut. Po tym czasie kroimy plastry, polewamy sosem pozostałym w rękawie i podajemy z upieczoną cebulą. Po ostudzeniu mięso smakuje świetnie na kanapce.