Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taaco papryka faszerowana - 2 obiady za jednym przygotowaniem
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 68
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2562
Polecam.
Odsłon: 468
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2004
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 68
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2562
Polecam.
Odsłon: 468
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2004
Składniki
Zaczynamy od podgrzania oliwy na patelni i podsmażenia cebuli z czosnkiem na złoto. Odkładamy na talerzyk i podsmażamy następnie mięso mielone. Smażymy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Po tym czasie odcedzamy nadmiar tłuszczu (ja używam do tego celu durszlaka)i dodajemy obsmażoną wcześniej cebulę i czosnek, a także miks przypraw TACO.
Mięso nadal dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, podlewamy w razie potrzeby odrobiną wody i dodajemy czarną fasolę (uprzednio pozbywając się zalewy i przepłukując fasolę na durszlaku).
Papryki przekrawamy na połówki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Układamy je na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, by się podpiekły przez ok. 10 minut.
W międzyczasie kiedy mięso się poddusza dodajemy salsę pomidorową. Pozostawiamy na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut. Na sam koniec gotowania dodajemy połowę startego sera i mieszamy.
Podpieczone papryki wyjmujemy z piekarnika i faszerujemy mięsną mieszanką. Posypujemy resztą startego żółtego sera i wstawiamy ponownie do piekarnika na ok. 15 minut lub do czasu aż ser roztopi się, a papryki nie będą już twarde.
Przed podaniem posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki i podajemy np. z ryżem i ulubionymi dodatkami.
Jeśli zostanie nam trochę farszu, to mamy obiad na drugi dzień! Możemy farsz wykorzystać do burrito. W tym celu pozostały farsz z dodatkiem ryżu zawijamy w podpieczone lekko tortille i podajemy z odrobiną kwaśnej śmietany i sałaty.