Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle w sosie serowym"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10714
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3383
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10714
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3383
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minut
Makaron wrzucić na posolony wrzątek. Gotować 10 minut. Gorgonzolę pokroić w grubą kostkę. Pomidory osączyć, pociąć w paseczki. W garnku rozgrzać olej, zrumienić na nim orzeszki pinii. Wyjąć, odłożyć do wystudzenia.
Do garnka z tłuszczem ze smażenia orzeszków wlać bulion oraz mleko. Dodać gorgonzolę. Podgrzewać, aż ser się rozpuści. Wówczas całość doprowadzić do wrzenia. Wsypać zasmażkę błyskawiczną. Sos gotować, mieszając, aż stanie się gęsty.
Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z orzeszkami piniowymi i pomidorami. Dołożyć posiekaną natkę. Makaron odcedzić na sitku. Wymieszać go z sosem i rozłożyć na 4 talerzach.Źródło: Życie na gorąco