Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron tagliatelle z boczniakami i szpinakiem w śmietanowym sosie. Pyszny, aromatyczny i szybki posiłek w kilkanaście minut.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5769
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5769
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 193
Składniki
Makaron gotujemy około 8 minut, żeby wyszedł al dente. Szalotkę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone warzywa.
Boczniaki myjemy i osuszamy. Dodajemy do szalotki i smażymy tak żeby się zarumieniły.
Następnie wlewamy śmietankę i po chwili dodajemy liście szpinku.
Całość smażymy żeby szpinak zmiękł. Dodajemy makaron, doprawimy solą i pieprzem. Gotowe... Samacznego ;)