Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18162
Dodano: 04.03.2015
Odsłon: 793
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem i dokładnie odsączyłem.
Brukselkę oczyściłem, opłukałem, i pokroiłem w ćwiartki. Boczek pokroiłem w cienkie paski. Cebulę po obraniu pokroiłem w piórka.
Boczek zrumieniłem na roztopionym smalcu. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem brukselkę i krótko smażyłem. Wlałem bulion i śmietanę, kapustę gotowałem na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Makaron dodałem do brukselki, podgrzałem, wyłożyłem na talerze, podałem z boczkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

sereberko80 05 marca 2015Zgłoś do usunięcia
jak dla mnie obiad idealny :-) wszystko co uwielbiam w jednym daniu :-) :-*2 Kto głosował? | Odpowiedz

mimiwiki 05 marca 2015Zgłoś do usunięcia
uwielbiam brukselkę :) biorę w ciemno :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 05 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Ale pyszne! :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 05 marca 2015Zgłoś do usunięcia
mmmmm!!!!!, pysznosci, uwilbiam brukselke pod kazdym wzgledem i do tego boczek , niebo w gabce!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz