Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron jak zwykle daje się połączyć z różnymi dodatkami. Z brukselką też smakuje wybornie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 615
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 615
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 774
Składniki
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem i dokładnie odsączyłem. Brukselkę oczyściłem, opłukałem, i pokroiłem w ćwiartki. Boczek pokroiłem w cienkie paski. Cebulę po obraniu pokroiłem w piórka. Boczek zrumieniłem na roztopionym smalcu. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem brukselkę i krótko smażyłem. Wlałem bulion i śmietanę, kapustę gotowałem na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Makaron dodałem do brukselki, podgrzałem, wyłożyłem na talerze, podałem z boczkiem.