Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki to jedno z moich ulubionych dań, mogę je jeść w każdej postaci, więc tym razem były z makaronem. Bardzo prosty i bardzo pyszny obiadek, najdłużej trwało obieranie krewetek, reszta zajęła ok. 15 minut. To jest to obiad dla zabieganych. Makaron to Tagliatelle Paglia e fieno (wersja ze szpinakiem). Poniżej przepis na 3-4 porcje:
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Krewetki obrać z pancerzyków i przełożyć do miski. Wlać ok. 70 ml oleju, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać i odstawić. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Patelnię mocno rozgrzać. Przełożyć całą zawartość miski z krewetkami. Smażyć chwilkę, dodać połówki pomidorków i dalej smażyć ciągle mieszając. Trwa to 2-3 minuty. Na koniec wlać śmietanę i jeszcze chwilę zostawić na patelni. Następnie na patelnię dodać makaron i całość wymieszać. SMACZNEGO!!!