Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patelnia pachnąca lasem a dokładnie kurkami. Makaron podałam w pysznym sosie grzybowym z paskami cukinii. Coś pysznego i delikatnego. Nie oderwiecie się od patelni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1906
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1906
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w cienkie paski, użyłam do tego specjalnego noża, ale można zrobić to tez zwykłym nożem. Cukinię przesmażam chwilę dosłownie na maśle, przekładam na talerz. Cebulę drobno kroję, przesmażam na maśle klarowanym. Kurki delikatnie oczyszczam , można je przepłukać zimną wodą. Większe grzyby kroję na kawałki, moje takie były. Dodaję do cebuli i przesmażam. Wlewam śmietanę, mleko, dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zagotowuję. Dodaję cukinię, makaron, pomidorki pokrojone, natkę pietruszki i mieszam.