Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patelnia pachnąca lasem a dokładnie kurkami. Makaron podałam w pysznym sosie grzybowym z paskami cukinii. Coś pysznego i delikatnego. Nie oderwiecie się od patelni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w cienkie paski, użyłam do tego specjalnego noża, ale można zrobić to tez zwykłym nożem. Cukinię przesmażam chwilę dosłownie na maśle, przekładam na talerz. Cebulę drobno kroję, przesmażam na maśle klarowanym. Kurki delikatnie oczyszczam , można je przepłukać zimną wodą. Większe grzyby kroję na kawałki, moje takie były. Dodaję do cebuli i przesmażam. Wlewam śmietanę, mleko, dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zagotowuję. Dodaję cukinię, makaron, pomidorki pokrojone, natkę pietruszki i mieszam.