Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patelnia pachnąca lasem a dokładnie kurkami. Makaron podałam w pysznym sosie grzybowym z paskami cukinii. Coś pysznego i delikatnego. Nie oderwiecie się od patelni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 421
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 421
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Składniki
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w cienkie paski, użyłam do tego specjalnego noża, ale można zrobić to tez zwykłym nożem. Cukinię przesmażam chwilę dosłownie na maśle, przekładam na talerz. Cebulę drobno kroję, przesmażam na maśle klarowanym. Kurki delikatnie oczyszczam , można je przepłukać zimną wodą. Większe grzyby kroję na kawałki, moje takie były. Dodaję do cebuli i przesmażam. Wlewam śmietanę, mleko, dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zagotowuję. Dodaję cukinię, makaron, pomidorki pokrojone, natkę pietruszki i mieszam.