Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patelnia pachnąca lasem a dokładnie kurkami. Makaron podałam w pysznym sosie grzybowym z paskami cukinii. Coś pysznego i delikatnego. Nie oderwiecie się od patelni.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1325
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 260
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 51
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1325
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 260
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 51
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w cienkie paski, użyłam do tego specjalnego noża, ale można zrobić to tez zwykłym nożem. Cukinię przesmażam chwilę dosłownie na maśle, przekładam na talerz. Cebulę drobno kroję, przesmażam na maśle klarowanym. Kurki delikatnie oczyszczam , można je przepłukać zimną wodą. Większe grzyby kroję na kawałki, moje takie były. Dodaję do cebuli i przesmażam. Wlewam śmietanę, mleko, dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zagotowuję. Dodaję cukinię, makaron, pomidorki pokrojone, natkę pietruszki i mieszam.