Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle w sosie z mascarpone i suszonych pomidorów to jedno z moich ulubionych błyskawicznych dań. Serek mascarpone idealnie nadaje się na sos do makaronu i można do niego dodawać praktycznie wszystko. Dlatego ten przepis może stanowić bazę dla innych dań! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11845
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16043
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5079
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11845
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16043
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5079
Składniki
• Makaron gotujemy według zaleceń z opakowania, w wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju z suszonych pomidorów • Czosnek przeciskamy przez praskę i obsmażamy na maśle do zrumienienia • Do czosnku dodajemy drobno pocięte pomidory i natkę pietruszki • Po chwili dodajemy ser mascarpone i czekamy aż całkowicie się rozpuści • Sos łączymy z makaronem, doprawiamy solą oraz pieprzem i posypujemy parmezanem • Część pomidorów i natki pietruszki możemy zostawić do dekoracji