Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle ze szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5253

Dodano:

Odsłon: 6704

Może trochę już "przereklamowane" danie ale ma wiele zwolenników

Składniki

  • Makaron - typu Tagliatelle
  • Szpinak mrożony
  • 3-5 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 jogurt napuralny - mały kubek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie.

    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju.
    Dodać kilka brykietów mrożonego szpinaku, dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu rozmrożenia się szpinaku.

    Doprawić solą i pieprzem oraz dodać przeciśnięty czosnek.
    Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku.

    Można dodać ser feta ale wtedy należy uważać z ilością soli.

    Do sosu dodać makaron i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń