Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może trochę już "przereklamowane" danie ale ma wiele zwolenników
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12661
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13778
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5778
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12661
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13778
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5778
Składniki
Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Dodać kilka brykietów mrożonego szpinaku, dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu rozmrożenia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać przeciśnięty czosnek. Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Można dodać ser feta ale wtedy należy uważać z ilością soli. Do sosu dodać makaron i gotowe.