Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, dość pikantne tajskie curry z dużą ilością warzyw i kawałkami tuńczyka. Prawie jak w tajskiej restauracji!
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2089
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10950
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 85
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2089
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10950
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw w większą kostkę, kukurydzę w grube talarki. Na patelni (z pokrywką) rozgrzać łyżkę oleju, dodać najpierw cebulę, potem bakłażana i resztę warzyw. Smażyć aż warzywa się przysmażą i zmiękną. Dodać starty imbir, liście kaffir, pastę curry, chilli, chwilę przesmażyć. Tłuszcz kokosowy i pół kostki rosołowej rozpuścić w 250 ml gorącej wody, wlać do patelni, dodać łyżeczkę cukru, dobrze wymieszać. Tuńczyka pokroić na kawałki, położyć na sosie, gotować pod przykryciem aż tuńczyk będzie gotowy (ok. 5-8 min). Wsypać posiekaną kolendrę, dodać sok z limonki, wymieszać, podawać z ryżem, posypane smażoną cebulką.