Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, dość pikantne tajskie curry z dużą ilością warzyw i kawałkami tuńczyka. Prawie jak w tajskiej restauracji!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 154
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2251
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4189
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 75
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1455
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 154
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2251
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4189
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 75
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1455
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw w większą kostkę, kukurydzę w grube talarki. Na patelni (z pokrywką) rozgrzać łyżkę oleju, dodać najpierw cebulę, potem bakłażana i resztę warzyw. Smażyć aż warzywa się przysmażą i zmiękną. Dodać starty imbir, liście kaffir, pastę curry, chilli, chwilę przesmażyć. Tłuszcz kokosowy i pół kostki rosołowej rozpuścić w 250 ml gorącej wody, wlać do patelni, dodać łyżeczkę cukru, dobrze wymieszać. Tuńczyka pokroić na kawałki, położyć na sosie, gotować pod przykryciem aż tuńczyk będzie gotowy (ok. 5-8 min). Wsypać posiekaną kolendrę, dodać sok z limonki, wymieszać, podawać z ryżem, posypane smażoną cebulką.