Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarator to rodzaj chłodnika wywodzącego się z Bułgarii . Ta orzeźwiająca zupa sprawdzi się w upalne dni nie tylko dlatego że nic nie musimy gotować ale również dlatego że jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Następnie kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Produkty łączymy z jogurtem i zsiadłym mlekiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Możemy zakwasić odrobiną octu. Chłodnik wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby mocno się schłodził. Podajemy przybrany koperkiem i posiekanymi orzechami włoskimi.