Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarator to rodzaj chłodnika wywodzącego się z Bułgarii . Ta orzeźwiająca zupa sprawdzi się w upalne dni nie tylko dlatego że nic nie musimy gotować ale również dlatego że jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3660
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4991
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3660
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4991
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Następnie kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Produkty łączymy z jogurtem i zsiadłym mlekiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Możemy zakwasić odrobiną octu. Chłodnik wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby mocno się schłodził. Podajemy przybrany koperkiem i posiekanymi orzechami włoskimi.