Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie za rzadko jadam tarty, pyszne i łatwe w przyrządzeniu – na słodko lub na słono. Tarta z burakami lub tarta z awokado i krewetkami. Tak, tarta to jest to! :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15622
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15622
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Składniki
Ciasto wyjąć z lodówki i rozłożyć na blasze lub formie na tartę, nakłuć widelcem aby nie urosło. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec tartę przez 15 minut.
Do miski wbić jajka, i rozmieszać widelcem. Dodać ser i śmietankę. Doprawić solą i pieprzem.
Wyciągnąć ciasto z piekarnika, ułożyć na cieście plastry łososia i gruszki. Całość zalać masą z jajek i śmietany.
Wstawić całość ponownie do piekarnika i piec kolejne 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyjąć z piekarnika gdy masa sie zetnie. Udekorować roszponką.