Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11220
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6449
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11220
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6449
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Składniki
Mąkę wymieszać z 0.5 łyżeczki soli i posiekać z masłem. Wlać wodę i wyrobić gładkie ciasto. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Piec około 15 minut.
Cebulę, pieczarki i kurczaka podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajko roztrzepać z śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Wylać na tartę.
Na wierzch zetrzeć żółty ser. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 30 minut.