Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 714
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 68
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 714
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę wymieszać z 0.5 łyżeczki soli i posiekać z masłem. Wlać wodę i wyrobić gładkie ciasto. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Piec około 15 minut.
Cebulę, pieczarki i kurczaka podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajko roztrzepać z śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Wylać na tartę.
Na wierzch zetrzeć żółty ser. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 30 minut.