Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Mąkę wymieszać z 0.5 łyżeczki soli i posiekać z masłem. Wlać wodę i wyrobić gładkie ciasto. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Piec około 15 minut.
Cebulę, pieczarki i kurczaka podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajko roztrzepać z śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Wylać na tartę.
Na wierzch zetrzeć żółty ser. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 30 minut.