Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Mąkę wymieszać z 0.5 łyżeczki soli i posiekać z masłem. Wlać wodę i wyrobić gładkie ciasto. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Piec około 15 minut.
Cebulę, pieczarki i kurczaka podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajko roztrzepać z śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Wylać na tartę.
Na wierzch zetrzeć żółty ser. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 30 minut.