Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tarty dodałam łososia, kolorystycznie i smakami idealnie się skomponowały. Na ciepło i na zimno tarta jest pyszna. Koncentrat pomidorowy polecam nie tylko do zup.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 24
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 17
Smaczne danie :)
Odsłon: 55
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1424
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 585
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23012
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 24
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 17
Smaczne danie :)
Odsłon: 55
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1424
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 585
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23012
Składniki
Spód: Do miski przesiewam mąkę, dodaję żółtka, zimne masło pokrojone, sól, paprykę, wodę i ciasto zagniatam bardzo krótko. Wstawiam na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkowuję na okrąg na papierze do pieczenia i przez drugi arkusz papieru. Nie klei się wtedy do wałka. Ciasto przekładam razem z arkuszem papieru do formy o średnicy 26 cm odwracając je. Zdejmuję papier i ciasto ugniatam do boków. Spód nakłuwam widelcem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni góra dół na 20 minut aż się zarumieni. Farsz: Łososia kroję w kostkę, doprawiam sola, pieprzem, przyprawą do ryb i wstawiam na godzinę do lodówki. Do miski wlewam śmietanę, dodaję koncentrat pomidorowym jajko, białka, pokrojony ser feta, natkę, pieprz. Na wystudzony spód tarty wylewam połowę farszu, dodaję łososia, wylewam resztę farszu. Por kroję na plastry 1 cm i gotuję w niewielkiej ilości wody około 5 minut. Wystudzony układam na wierzchu tarty, dodaję mozzarelle. W kilku miejscach robię kleksy z koncentratu pomidorowego i rozprowadzam je na boki wykałaczką robiąc gwiazdki. Tartę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 30 minut.