Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną tartę z brokułami i szpinakiem z dodatkiem sera pleśniowego i mozarelli. Przepis na formę o średnicy 26 cm.
Szybkie i smaczne
Odsłon: 23215
Zdrowa, szybka sałatka jako dodatek np. do grillowych dań sprawdzi się idealnie!
Odsłon: 2946
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 19
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 76
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 52
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 854
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 19
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 76
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 52
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 854
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać do miski, dodać zimne masło i posiekać nożem. Następnie dodać cukier, sól, żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i włożyć na 30 minut do lodówki. Formę do tarty wysmarować masłem. Po upływie czasu ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, dokładnie ułożyć, zawinąć brzegi i podziurkować widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia wycięty w kształcie koła i wysypać fasolę lub groch do obciążenia. Przełożyć do piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie przygotować farsz: Brokuł podzielić na różyczki i ugotować kilka minut w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości soli i odrobiny cukru. Następnie odsączyć na sitku. Szpinak umyć i usmażyć na patelni. Do szpinaku dodać połowę sera pleśniowego pokrojonego w kostkę, śmietanę, wyciśnięty przez praskę czosnek i na koniec doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodać żółtko. Brokuły przełożyć na patelnię ze szpinakiem i wymieszać. Ubić pianę z białka i delikatnie wymieszać z farszem. Przełożyć do upieczonego ciasta. Na górę poukładać drugą połowę kosteczek sera pleśniowego oraz połówki kulek mozarelli. Całość włożyć do piekarnika na 180 stopni na 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę i można podawać. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Dania główne
Zapiekanka z zupek chińskich
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 2604
Rosół z kaczki
Pyszny rosół, idealne na obiad.
Odsłon: 109