Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Składniki
Mąkę,masło,sól zagnieść dodając kilka łyżek zimnej wody.Chłodzić godzinę.Brokuł bodzielić na różyczki,blanszować w osolonym wrzątku przez 5 minut,osączyc.
Ciasto rozwałkować,wyłożyć nim spód i boki formy na tartę o średnicy 26cm.Przykryć papierem do pieczenia ,obciążyć ziarnami fasoli lub ryżu. Piec 10min.w temp.200 stopni,papier z ziarnami usunąć,dopiekać jeszcze 15 minut.Wystudzić.
Brokuły i szynkę wyłożyć na podpieczony spód.Jajka ubić ze śmietaną,dodać ser,musztardę i oregano.Doprawić solą ipieprzem.Masą zalać brokuły i szynkę.Piec 45-50 minut w 180 stopniach.