Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad lub kolacja :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5295
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5295
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy do tarty (średnica 27cm). Ponakłuwać spód gęsto widelcem i piec w temp. 180 stopni ok. 20 min. (do zrumienienia).
Farsz: Boczek pokroić w dosyć dużą kostkę, przesmażyć. Zdjąć z patelni, a na powstałym z wytopienia boczku tłuszczu udusić pokrojoną w piórka cebulę. Przyprawić ją solą, pieprzem i tymiankiem. Jajka roztrzepać, dodać mleko, śmietanę, starty ser i przyprawić całość pieprzem, chili i oregano. Połączyć składniki. W jednej misce wymieszać dokładnie cebulę i boczek z sosem śmietanowym. Całość przelac na podpieczone ciasto i piec w temp. 190 stopni ok. 40 min. Podawać z konserwowymi ogórkami lub dynią słodko-kwaśną. Smacznego :-)