Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad lub kolacja :-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy do tarty (średnica 27cm). Ponakłuwać spód gęsto widelcem i piec w temp. 180 stopni ok. 20 min. (do zrumienienia).
Farsz: Boczek pokroić w dosyć dużą kostkę, przesmażyć. Zdjąć z patelni, a na powstałym z wytopienia boczku tłuszczu udusić pokrojoną w piórka cebulę. Przyprawić ją solą, pieprzem i tymiankiem. Jajka roztrzepać, dodać mleko, śmietanę, starty ser i przyprawić całość pieprzem, chili i oregano. Połączyć składniki. W jednej misce wymieszać dokładnie cebulę i boczek z sosem śmietanowym. Całość przelac na podpieczone ciasto i piec w temp. 190 stopni ok. 40 min. Podawać z konserwowymi ogórkami lub dynią słodko-kwaśną. Smacznego :-)