Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasto francuskie z cienko pokrojoną cukinią, plasterkami czosnkowego salami, słodkimi pomidorkami koktajlowymi, świeżymi ziołami oraz aromatycznym owczym serem Pecorino Romano smakuje po prostu wspaniale.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 582
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 945
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 668
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 582
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 945
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 668
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w cienkie wstążki za pomocą specjalnej krajalnicy do warzyw lub kroimy w cieniutkie plasterki. Cukinię podsmażamy na suchej patelni, aby odparować nadmiar wody. Lekko ją solimy i posypujemy listkami oregano oraz tymianku. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, najlepiej użyć takiej z wyjmowanym dnem. Na ciasto wykładamy cukinię, łyżką nakładamy kremowy serek, układamy pomidorki i salami. Całość posypujemy pieprzem, płatkami chipotle oraz Pecorino. Pieczemy około 20-25 minut na dolnym poziomie piecyka w 210 stopniach C na opcji pieczenie góra-dół. Przed podaniem posypujemy listkami świeżych ziół. Tak przygotowana tarta smakuje zarówno na zimno jak i gorąco.