Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasto francuskie z cienko pokrojoną cukinią, plasterkami czosnkowego salami, słodkimi pomidorkami koktajlowymi, świeżymi ziołami oraz aromatycznym owczym serem Pecorino Romano smakuje po prostu wspaniale.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1077
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101557
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1077
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101557
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w cienkie wstążki za pomocą specjalnej krajalnicy do warzyw lub kroimy w cieniutkie plasterki. Cukinię podsmażamy na suchej patelni, aby odparować nadmiar wody. Lekko ją solimy i posypujemy listkami oregano oraz tymianku. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, najlepiej użyć takiej z wyjmowanym dnem. Na ciasto wykładamy cukinię, łyżką nakładamy kremowy serek, układamy pomidorki i salami. Całość posypujemy pieprzem, płatkami chipotle oraz Pecorino. Pieczemy około 20-25 minut na dolnym poziomie piecyka w 210 stopniach C na opcji pieczenie góra-dół. Przed podaniem posypujemy listkami świeżych ziół. Tak przygotowana tarta smakuje zarówno na zimno jak i gorąco.