Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasto francuskie z cienko pokrojoną cukinią, plasterkami czosnkowego salami, słodkimi pomidorkami koktajlowymi, świeżymi ziołami oraz aromatycznym owczym serem Pecorino Romano smakuje po prostu wspaniale.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 36
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 118
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 260
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 36
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 118
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 260
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w cienkie wstążki za pomocą specjalnej krajalnicy do warzyw lub kroimy w cieniutkie plasterki. Cukinię podsmażamy na suchej patelni, aby odparować nadmiar wody. Lekko ją solimy i posypujemy listkami oregano oraz tymianku. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, najlepiej użyć takiej z wyjmowanym dnem. Na ciasto wykładamy cukinię, łyżką nakładamy kremowy serek, układamy pomidorki i salami. Całość posypujemy pieprzem, płatkami chipotle oraz Pecorino. Pieczemy około 20-25 minut na dolnym poziomie piecyka w 210 stopniach C na opcji pieczenie góra-dół. Przed podaniem posypujemy listkami świeżych ziół. Tak przygotowana tarta smakuje zarówno na zimno jak i gorąco.