Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obawiałam się tego połączenia, bo chociaż z dynią już miałam trochę do czynienia, to nadal nie byłam przekonana do tego wariantu. odwazyłam się i nie żałuję ... tarta jest bardzo dobra, aromatyczna, godna polecenia :-)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Składniki
Formę do tarty posmarowac tłuszczem i wypełnic ją ciastem francuskim. Piec w temp. 200 stopni kilka min. do lekkiego zrumienienia. Dynię pokrojoną w średnią kostkę przesmażyć na maśle z dodatkiem drobno pokrojonego czosnku (do momentu kiedy dynia delikatnie zmięknie). Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem, odstawić do przestudzenia. Jajko wymieszać z mlekiem (zrobiłam to blenderem) i przyprawic solą i pieprzem (ponieważ dynia sama w sobie jest raczej mdła, dodałam dosyć duzo pieprzu żeby smak był wyrazisty).Dynię wyłożyć na ciasto, na wierzch posypać pokrojony na kawałki ser i zalać masą jajeczno-mleczną.
Całośc piec w temp. 180 stopni ok. 35-40 min. Smacznego :-)