Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta lekka i smaczna zarówno na ciepło jak i zimno
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24975
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6076
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 355
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24975
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6076
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 355
Składniki
Przygotuj ciasto. Połącz mąkę z wodą solą i masłem ( masło posiekaj w kostkę przed połączeniem). Uformuj kulę i włóż ciasto na ok. 30 minut do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190ᵒC. Ciasto wykładamy na formę do tarty o średnicy ok. 28 cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 minut z obciążeniem ( wysypujemy groch, ryż lub metalowe obciążenie do ciast). W tym czasie przygotuj nadzienie. W dużej misce wymieszaj ser pleśniowy pokrojony w drobną kosteczkę, ricottę oraz jajka. Dodaj estragon i dopraw solą i pieprzem Jedną gruszkę pokrój na drobną kosteczkę i dodaj do masy. Na podpieczony spód tarty wylej gotową masę i ułóż na niej 2 gruszkę pokrojoną w plastry. Piecz w piekarniku ok. 25-30 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. Tartę dekorujemy świeżą rukolą. Podawaj na ciepło od razu lub na zimno. Smacznego