Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie wyglądający obiadek
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 C. Formę (najlepiej kwadratową o boku 23 cm) nasmarować masłem lub oliwą. Na stolnicy lekko posypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra. Włożyć do formy i piec do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Wyjąc formę z ciastem i odstawić do wystygnięcia.
W małym rondelku podgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i podsmażyć, aż się zarumieni. Odstawić. Do płytkiego naczynia włożyć pomidorki, ocet i cukier. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut.
W misce ubić jogurt,żółtka i bazylię. Dodać fetę, cebulę i dokładnie wymieszać. Wylać nadzienie na ciasto, poukładać pomidorki, posypać pieprzem i piec 45 minut, aż nadzienie nabierze złocistego koloru. Smacznego.