Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2531
Dodano: 27.05.2012
Odsłon: 20401
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Piekarnik rozgrzać do 175 C. Formę (najlepiej kwadratową o boku 23 cm) nasmarować masłem lub oliwą. Na stolnicy lekko posypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra. Włożyć do formy i piec do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Wyjąc formę z ciastem i odstawić do wystygnięcia.
W małym rondelku podgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i podsmażyć, aż się zarumieni. Odstawić. Do płytkiego naczynia włożyć pomidorki, ocet i cukier. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut.
W misce ubić jogurt,żółtka i bazylię. Dodać fetę, cebulę i dokładnie wymieszać. Wylać nadzienie na ciasto, poukładać pomidorki, posypać pieprzem i piec 45 minut, aż nadzienie nabierze złocistego koloru. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

MEGI110278 28 maja 2012Zgłoś do usunięcia
...a gdzie łosoś...?;-)))
Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 28 maja 2012Zgłoś do usunięcia
rewelacja :)0 Kto głosował? | Odpowiedz