Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pora trwa w najlepsze! Świetnym pomysłem na wykorzystanie tego niedocenionego warzywa w kuchni jest przygotowanie pysznej i kruchej tarty z porem! Spróbujcie koniecznie.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Pora kroimy w cienkie plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pora przez około 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Do miseczki wbijamy jajka i doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową, dodajemy śmietanę i wszystko mieszamy. Jabłko i ser kroimy na cienkie plasterki. Blachę na tartę smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ciastem francuskim, a następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą. Na górę wykładamy podsmażonego pora, jabłko oraz ser Tartę zalewamy masą jajeczną i posypujemy orzechami. Pieczemy przez ok. 25-30 min w temperaturze 180°C z termoobiegiem.