Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 382
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 393
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1470
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5696
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 382
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 393
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1470
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5696
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Zrobić kulę, zawinąć w folię i umieścić w lodówce na ok 20 min. Rybę wymieszać z twarogiem z dodatkiem soli i pieprzu młotkowanego z kolendrą. Pora pokroić w plasterki i to samo zrobić z pomidorem. Ciasto rozwałkować w kształcie koła na papierze do pieczenia. Na cisto wyłożyć centralnie farsz, ale tak żeby pozostał margines. Następnie poukładać pora i pomidora. Posypać solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Zawinąć brzegi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Smacznego.