Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pożywna i smaczna tarta, którą można zrobić z dowolnymi mrożonymi warzywami.
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43624
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 190
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43624
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 190
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Składniki
Mąkę wymieszać w misce z solą i proszkiem do pieczenia oraz pokrojonym w kostkę masłem, rozcierając masło palcami. Dodać żółtko oraz wodę i szybko zagnieść ciasto.
Formę do pieczenia tarty posmarować olejem i posypać bułką tartą. Spód oraz brzegi formy równomiernie wylepić ciastem i wstawić na 10 minut do zamrażalnika.
W tym czasie usmażyć warzywa na półtwardo na oleju, pod koniec dodając curry, a następnie całość lekko przestudzić.
Ciasto wyjąć z zamrażalnika, spód nakłuć widelcem. Podpiec ciasto przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C.
Białka i żółtko roztrzepać widelcem, wymieszać ze śmietaną, serem żółtym, czosnkiem i przyprawami. Na podpieczone i lekko przestudzone ciasto wyłożyć warzywa, polać masą serową i zapiekać ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przed podaniem tartę można polać keczupem.