Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta tarta świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i imprezach, a także na obiad czy kolację. Jest pyszna, sezonowa, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu :) Koniecznie spróbujcie, póki sezon na szparagi trwa :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Formę do tarty wylepić ciastem. Nadmiar ciasta ściąć nożem. Spód ciasta nakłuć kilkukrotnie widelcem.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Na cieście ułożyć pokrojone na plastry pomidory, porwaną na kawałki szynkę, pokrojoną w pióra cebulę i szparagi. Składniki masy jajecznej roztrzepać w misce.
Tartę zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzałka góra-dół + termoobieg). Piec ok. 30-35 minut, aż masa jajeczna się zsiądzie, a boki ciasta się przyrumienią. Podawać na ciepło lub na zimno.