Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta tarta świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i imprezach, a także na obiad czy kolację. Jest pyszna, sezonowa, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu :) Koniecznie spróbujcie, póki sezon na szparagi trwa :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Składniki
Formę do tarty wylepić ciastem. Nadmiar ciasta ściąć nożem. Spód ciasta nakłuć kilkukrotnie widelcem.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Na cieście ułożyć pokrojone na plastry pomidory, porwaną na kawałki szynkę, pokrojoną w pióra cebulę i szparagi. Składniki masy jajecznej roztrzepać w misce.
Tartę zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzałka góra-dół + termoobieg). Piec ok. 30-35 minut, aż masa jajeczna się zsiądzie, a boki ciasta się przyrumienią. Podawać na ciepło lub na zimno.