Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta tarta świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i imprezach, a także na obiad czy kolację. Jest pyszna, sezonowa, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu :) Koniecznie spróbujcie, póki sezon na szparagi trwa :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1121
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1256
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1121
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1256
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 454
Składniki
Formę do tarty wylepić ciastem. Nadmiar ciasta ściąć nożem. Spód ciasta nakłuć kilkukrotnie widelcem.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Na cieście ułożyć pokrojone na plastry pomidory, porwaną na kawałki szynkę, pokrojoną w pióra cebulę i szparagi. Składniki masy jajecznej roztrzepać w misce.
Tartę zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzałka góra-dół + termoobieg). Piec ok. 30-35 minut, aż masa jajeczna się zsiądzie, a boki ciasta się przyrumienią. Podawać na ciepło lub na zimno.