Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 973
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4250
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 556
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 923
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3857
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 973
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4250
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 556
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 923
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3857
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Składniki
1. mąkę wysyp na stolnicę, dodaj bardzo zimne masło, posiekaj, dodaj jajko, sól i śmietanę, szybko zagnieć, wstaw do lodówki,. 2. czonek i cebule posiekaj, podduś na maśle, dodaj szpinak, duś do odparowania wody, dopraw solą, pieprzem i oregano, przestudź, 3. formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj, wyklej dokładnie formę, piec ok 15 min w 200 st, 4. farsz wyłóż na podpieczone ciasto, na farsz rozłóż pokrojoną fetę, jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, zalej tarte, piec od 25 min w 180 szt, pod koniec pieczenia posyp mozarellą, wstaw jeszcze na kilka minut, dobra na ciepło i na zimno smacznego