Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 390 Ocena: 5333

Dodano:

Odsłon: 354

lekkie, pyszne, zachęcam

Składniki

  • ciasto: mąka 25 dag
  • masło 15 dag
  • jajko 1 szt
  • ew. kwaśna śmietana 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • nadzienie: szpinak 40 dag (mrożony)
  • czosnek 1-2 ząbki
  • cebula kawałek
  • masło
  • ser feta ok 15 dag
  • ser mozzarella ok 10 dag
  • śmietana kwaśna 18% 3/4 szkl
  • jajka 3 szt
  • sól, pieprz, oregano
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarta ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. 1. mąkę wysyp na stolnicę, dodaj bardzo zimne masło, posiekaj, dodaj jajko, sól i śmietanę, szybko zagnieć, wstaw do lodówki,.
    2. czonek i cebule posiekaj, podduś na maśle, dodaj szpinak, duś do odparowania wody, dopraw solą, pieprzem i oregano, przestudź,
    3. formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj, wyklej dokładnie formę, piec ok 15 min w 200 st,
    4. farsz wyłóż na podpieczone ciasto, na farsz rozłóż pokrojoną fetę, jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, zalej tarte, piec od 25 min w 180 szt, pod koniec pieczenia posyp mozarellą, wstaw jeszcze na kilka minut, dobra na ciepło i na zimno




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 kwietnia MIODZIO, super wygląda i nawet nie pytam, jak smakuje, bo już sobie wyobrażam :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń