Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
1. mąkę wysyp na stolnicę, dodaj bardzo zimne masło, posiekaj, dodaj jajko, sól i śmietanę, szybko zagnieć, wstaw do lodówki,. 2. czonek i cebule posiekaj, podduś na maśle, dodaj szpinak, duś do odparowania wody, dopraw solą, pieprzem i oregano, przestudź, 3. formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj, wyklej dokładnie formę, piec ok 15 min w 200 st, 4. farsz wyłóż na podpieczone ciasto, na farsz rozłóż pokrojoną fetę, jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, zalej tarte, piec od 25 min w 180 szt, pod koniec pieczenia posyp mozarellą, wstaw jeszcze na kilka minut, dobra na ciepło i na zimno smacznego