Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta ze szpinakiem i fetą i masą jajeczną na spodzie z ryżu, z dodatkiem parmezanu. Pyszna alternatywa do kruchego ciasta, doskonały sposób na wykorzystanie resztek ryżu z obiadu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 251
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 39
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 62
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 901
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 952
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 251
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 39
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 62
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 901
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 952
Składniki
Ryż ugotować do miękkości, odstawić do lekkiego przestudzenia, Następnie zmieszać z jajkiem, parmezanem, solą, ziołami. Okrągłą formę do pieczenia ciasta z wyjmowanym bokiem wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem. Wyłożyć ryż i wylepić nim dno i boki tortownicy. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 15 minut w 190 stopniach.
Szpinak umyć i wysuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekane ząbki czosnku, podsmażyć chwilę i dodać szpinak, mieszać aż szpinak zmięknie, przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i wymieszać, odstawić do ostygnięcia. W drugiej misce wymieszać jajka ze śmietaną, posolić, popieprzyć, dodać skórkę z cytryny, szpinak i pokrojoną w kostki fetę, zamieszać. Wylać masę na podpieczony spód do tarty, wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać ok 30-35 minut w 180 stopniach.