Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta ze szpinakiem i fetą i masą jajeczną na spodzie z ryżu, z dodatkiem parmezanu. Pyszna alternatywa do kruchego ciasta, doskonały sposób na wykorzystanie resztek ryżu z obiadu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1338
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1338
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Ryż ugotować do miękkości, odstawić do lekkiego przestudzenia, Następnie zmieszać z jajkiem, parmezanem, solą, ziołami. Okrągłą formę do pieczenia ciasta z wyjmowanym bokiem wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem. Wyłożyć ryż i wylepić nim dno i boki tortownicy. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 15 minut w 190 stopniach.
Szpinak umyć i wysuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekane ząbki czosnku, podsmażyć chwilę i dodać szpinak, mieszać aż szpinak zmięknie, przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i wymieszać, odstawić do ostygnięcia. W drugiej misce wymieszać jajka ze śmietaną, posolić, popieprzyć, dodać skórkę z cytryny, szpinak i pokrojoną w kostki fetę, zamieszać. Wylać masę na podpieczony spód do tarty, wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać ok 30-35 minut w 180 stopniach.