Do góry

Dania główne Przepis na:

Tęczowe naleśniki

Tęczowe naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 7772

Dodano:

Odsłon: 317

Moja propozycja na piątkowy obiad, trzeba trochę urozmaicać posiłki. Jajecznica w naleśniku, polecam.

Składniki

  • Składnik na naleśniki:
  • 1 szk. mąki pszennej
  • Jajko
  • 3/4 szk. wody gazowanej
  • Sól
  • 3/4 szk. mleka
  • Składniki na farsz:
  • 2 jajka
  • ½ papryki czerwonej
  • Kawałek ogórka świeżego
  • ½ pomidora
  • Trochę szczypiorku
  • 1 łyżeczka masła
  • Sól
  • Pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tęczowe naleśniki

Przygotowanie

  1. 1. Zaczynamy od farszu, jajka wbijamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i posiekany szczypiorek oraz doprawiamy pieprzem i solą
    2. Smażymy na rozgrzanym masełku, odstawiamy na bok.

  2. 3.Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko, uważając żeby nie zrobiły się grudki
    4. Ciasto wylewamy na patelnie lub na naleśnikarkę i smażymy naleśniki

  3. 5. Na każdym naleśniku, na środku układamy farsz jajeczny i składamy ciasto w kopertki
    6. Przed podaniem można delikatnie rozgrzać w piekarniku pod przykryciem

  4. 7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń