Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. Niby nic i niby każdy od tego ucieka do bardziej wysublimowanych dań, ale jak przyjemnie jest "wrócić na stare śmieci". Sadzone jajeczko i obiad gotowy :)
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12491
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4973
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 81
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12491
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4973
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 81
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy ok. 20 min w osolonej wodzie, zdejmujemy z ognia, odlewamy wodę, stawiamy garnek z powrotem na mały ogień, aż odparują trochę. Tłuczemy ziemniaki, podczas tłuczenia dodajemy masło. Boczek kroimy w kostkę, słupki (jak kto woli), wrzucamy na rogrzaną suchą patelnię, wytapiamy na wolnym ogniu. Do boczku dodajemy cebulkę, smażymy aż się zeszkli. Ziemniaki przekładamy na talerz, obsypujemy cebulką i boczkiem z patelni, dekorujemy koperkiem. Podajemy ze schłodzonym zsiadłym mlekiem. Mniam!