Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. Niby nic i niby każdy od tego ucieka do bardziej wysublimowanych dań, ale jak przyjemnie jest "wrócić na stare śmieci". Sadzone jajeczko i obiad gotowy :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11530
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5000
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1499
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11530
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5000
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1499
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy ok. 20 min w osolonej wodzie, zdejmujemy z ognia, odlewamy wodę, stawiamy garnek z powrotem na mały ogień, aż odparują trochę. Tłuczemy ziemniaki, podczas tłuczenia dodajemy masło. Boczek kroimy w kostkę, słupki (jak kto woli), wrzucamy na rogrzaną suchą patelnię, wytapiamy na wolnym ogniu. Do boczku dodajemy cebulkę, smażymy aż się zeszkli. Ziemniaki przekładamy na talerz, obsypujemy cebulką i boczkiem z patelni, dekorujemy koperkiem. Podajemy ze schłodzonym zsiadłym mlekiem. Mniam!