Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. Niby nic i niby każdy od tego ucieka do bardziej wysublimowanych dań, ale jak przyjemnie jest "wrócić na stare śmieci". Sadzone jajeczko i obiad gotowy :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9550
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3126
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6630
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9550
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3126
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6630
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy ok. 20 min w osolonej wodzie, zdejmujemy z ognia, odlewamy wodę, stawiamy garnek z powrotem na mały ogień, aż odparują trochę. Tłuczemy ziemniaki, podczas tłuczenia dodajemy masło. Boczek kroimy w kostkę, słupki (jak kto woli), wrzucamy na rogrzaną suchą patelnię, wytapiamy na wolnym ogniu. Do boczku dodajemy cebulkę, smażymy aż się zeszkli. Ziemniaki przekładamy na talerz, obsypujemy cebulką i boczkiem z patelni, dekorujemy koperkiem. Podajemy ze schłodzonym zsiadłym mlekiem. Mniam!