Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. Niby nic i niby każdy od tego ucieka do bardziej wysublimowanych dań, ale jak przyjemnie jest "wrócić na stare śmieci". Sadzone jajeczko i obiad gotowy :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy ok. 20 min w osolonej wodzie, zdejmujemy z ognia, odlewamy wodę, stawiamy garnek z powrotem na mały ogień, aż odparują trochę. Tłuczemy ziemniaki, podczas tłuczenia dodajemy masło. Boczek kroimy w kostkę, słupki (jak kto woli), wrzucamy na rogrzaną suchą patelnię, wytapiamy na wolnym ogniu. Do boczku dodajemy cebulkę, smażymy aż się zeszkli. Ziemniaki przekładamy na talerz, obsypujemy cebulką i boczkiem z patelni, dekorujemy koperkiem. Podajemy ze schłodzonym zsiadłym mlekiem. Mniam!