Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna propozycja na wydanie ze szpinakiem :)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1103
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1536
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1103
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1536
Składniki
Szpinak dusimy na patelni z masłem i wyciśniętym czosnkiem. Jak szpinak jest już bardzo mięciutki dodajemy ser biały i mieszamy do jednolitej masy i następnie ser zółty oraz przyprawy wg uznania do smaku.
W między czasie pieczemy około 12 dość cienkich naleśników. Każdy wg własnego przepisu. (ja mieszam około 3 szklanek mąki, 2-3 szklanki mleka, szczypta soli, dwa jajka, trochę wody mineralnej)
Kiedy mamy gotowe naleśniki smarujemy każdy naleśnik gotową masą ze szpinaku. ja udekorowałam wierzch serem tartym i mozzarellą ;)
Całość wkładamy do piekarnika na jakieś 20-30min do temperatury 180-200 stopni.