Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny tort z makaronu z mortadelą, warzywami i twarożkiem. Pychota.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
1. Makaron ugotować wg przepisu . Śmietanę wymieszać z jajkami i dodać wystudzony makaron. Dodać pozostałe składniki - groszek, kukurydzę, oliwki , mąkę . Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze pieprz czarny, przyprawę do kurczaka i sól . Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i piec 30 min w tem. 170 stopni. 2. Twarożek wymieszać ze śmietanką. Dodać szczypiorek i przyprawić pieprzem, papryką i solą. 3. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić w 1,5 - 2 cm paski. Na każdym pasku układać półplasterki mortadeli tak , żeby nachodziły na siebie. Zwinąć paski ciasta w ślimaczki i włożyć do foremki na muffinki ( posmarowanej olejem rzepakowym ) Pieczenie 30 min - 170 stopni. 4. Zapieczony makaron posmarować twarożkiem. W twarożek powciskać wcześniej upieczone ,, róże,,. Udekorować pomidorkami i szczypiorkiem wg uznania. Smacznego.