Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe półki kuszą świeżymi warzywami, ostatnio moją uwagę zwróciły pomidory. Stały się one bazą do sosu, którym polałam makaron tortellini. Całe danie wzbogacają świeże zioła, które wiosną są obowiązkowym dodatkiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5369
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5449
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5369
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5449
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Makaron tortellini ugotować wg opisu na opakowaniu. Cebule obrać i drobno pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę, koperek, rzeżuchę umyć i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć chwilę cebulę i czosnek. Dodać pomidory i odcedzony makaron. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 10-15 min.
Gotowe danie posypać obficie ziołami.
Smacznego :)