Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe półki kuszą świeżymi warzywami, ostatnio moją uwagę zwróciły pomidory. Stały się one bazą do sosu, którym polałam makaron tortellini. Całe danie wzbogacają świeże zioła, które wiosną są obowiązkowym dodatkiem.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 85
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3327
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1174
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 85
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3327
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1174
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Makaron tortellini ugotować wg opisu na opakowaniu. Cebule obrać i drobno pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę, koperek, rzeżuchę umyć i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć chwilę cebulę i czosnek. Dodać pomidory i odcedzony makaron. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 10-15 min.
Gotowe danie posypać obficie ziołami.
Smacznego :)