Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe półki kuszą świeżymi warzywami, ostatnio moją uwagę zwróciły pomidory. Stały się one bazą do sosu, którym polałam makaron tortellini. Całe danie wzbogacają świeże zioła, które wiosną są obowiązkowym dodatkiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2361
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421554
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2361
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421554
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Makaron tortellini ugotować wg opisu na opakowaniu. Cebule obrać i drobno pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę, koperek, rzeżuchę umyć i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć chwilę cebulę i czosnek. Dodać pomidory i odcedzony makaron. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 10-15 min.
Gotowe danie posypać obficie ziołami.
Smacznego :)