Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można w wielu sklepach kupić gotowe, włoskie pierożki - zarówno tortellini jak i ravioli - dobre, bez konserwantów, z różnymi nadzieniami. Do tego dania najlepiej pasują z serem ricotta.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17774
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 424
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 950
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7385
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17774
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 424
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 950
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7385
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Składniki
Pierożki ugotuj wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie (może być również makaron, ale raczej z tych grubszych). Szpinak zalej wrzątkiem, blanszuj 3 minuty, przepłucz zimną wodą i dobrze odsącz. Przełóż na rozgrzaną oliwę i przesmaż przez chwilę mieszając. Kiedy liście staną się miękkie i ładnie otoczone w oliwie dodaj czosnek, zamieszaj i wlej wino. Duś na małym ogniu aż wino odparuje. Dodaj pokruszoną gorgonzolę i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj śmietanę i duś na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dopraw pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Pierożki odcedź i wymieszaj z sosem na patelni. Z białym winem będzie w sam raz.