Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można w wielu sklepach kupić gotowe, włoskie pierożki - zarówno tortellini jak i ravioli - dobre, bez konserwantów, z różnymi nadzieniami. Do tego dania najlepiej pasują z serem ricotta.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 427
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 769
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 427
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 769
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Pierożki ugotuj wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie (może być również makaron, ale raczej z tych grubszych). Szpinak zalej wrzątkiem, blanszuj 3 minuty, przepłucz zimną wodą i dobrze odsącz. Przełóż na rozgrzaną oliwę i przesmaż przez chwilę mieszając. Kiedy liście staną się miękkie i ładnie otoczone w oliwie dodaj czosnek, zamieszaj i wlej wino. Duś na małym ogniu aż wino odparuje. Dodaj pokruszoną gorgonzolę i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj śmietanę i duś na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dopraw pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Pierożki odcedź i wymieszaj z sosem na patelni. Z białym winem będzie w sam raz.