Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca tortilla z indykiem, warzywami i mozzarellą. Doskonale sprawdza się na kolację, obiad lub imprezę. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 27
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 478
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 989
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 238
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 27
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 478
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 989
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 238
Składniki
Sos: • Ogórka i cebula kroimy w drobna kostkę • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy że sobą
Tortilla: • Fasolkę szparagowa i brokuła gotujemy do miękkości a następnie odcedzamy z wody • Dodajemy dwie kopiate łyżki masła, dwie łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy • Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko oraz posiekane orzechy nerkowca, wyrabiamy masę i formujemy podłużne kotleciki • Które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez kilka minut • Na placach tortilli układamy z brzegu mieszankę brokuła i fasolki szparagowej oraz dwa kotleciki mięsne • Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem i zawijamy • Tortille przekładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy serem mozzarella i zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu stopnienia sera