Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca tortilla z indykiem, warzywami i mozzarellą. Doskonale sprawdza się na kolację, obiad lub imprezę. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21646
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21646
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Sos: • Ogórka i cebula kroimy w drobna kostkę • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy że sobą
Tortilla: • Fasolkę szparagowa i brokuła gotujemy do miękkości a następnie odcedzamy z wody • Dodajemy dwie kopiate łyżki masła, dwie łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy • Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko oraz posiekane orzechy nerkowca, wyrabiamy masę i formujemy podłużne kotleciki • Które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez kilka minut • Na placach tortilli układamy z brzegu mieszankę brokuła i fasolki szparagowej oraz dwa kotleciki mięsne • Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem i zawijamy • Tortille przekładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy serem mozzarella i zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu stopnienia sera