Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca tortilla z indykiem, warzywami i mozzarellą. Doskonale sprawdza się na kolację, obiad lub imprezę. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41401
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41401
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Sos: • Ogórka i cebula kroimy w drobna kostkę • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy że sobą
Tortilla: • Fasolkę szparagowa i brokuła gotujemy do miękkości a następnie odcedzamy z wody • Dodajemy dwie kopiate łyżki masła, dwie łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy • Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko oraz posiekane orzechy nerkowca, wyrabiamy masę i formujemy podłużne kotleciki • Które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez kilka minut • Na placach tortilli układamy z brzegu mieszankę brokuła i fasolki szparagowej oraz dwa kotleciki mięsne • Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem i zawijamy • Tortille przekładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy serem mozzarella i zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu stopnienia sera