Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca tortilla z indykiem, warzywami i mozzarellą. Doskonale sprawdza się na kolację, obiad lub imprezę. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2105
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5565
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2105
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5565
Składniki
Sos: • Ogórka i cebula kroimy w drobna kostkę • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy że sobą
Tortilla: • Fasolkę szparagowa i brokuła gotujemy do miękkości a następnie odcedzamy z wody • Dodajemy dwie kopiate łyżki masła, dwie łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy • Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko oraz posiekane orzechy nerkowca, wyrabiamy masę i formujemy podłużne kotleciki • Które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez kilka minut • Na placach tortilli układamy z brzegu mieszankę brokuła i fasolki szparagowej oraz dwa kotleciki mięsne • Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem i zawijamy • Tortille przekładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy serem mozzarella i zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu stopnienia sera