Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla pod każdą postacią jest pyszna. Można ją przygotowywać na wiele sposobów. Tym razem podaję sposób na przygotowanie tortilli na grilla. Danie przygotowujemy wcześniej, a na grillu podgrzewamy tylko tyle, by wnętrze się zagrzało i ser roztopił. Pyszna, chrupiąca tortilla z mega smacznym i sycącym wnętrzem. Doskonała przekąska na grilla, którą można też upiec sobie w piekarniku.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 316
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 316
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Składniki
Na patelni na 3 łyżkach oliwy podsmażamy chwilę drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilkę razem smażymy. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. Po chwili pokrojoną w kosteczkę paprykę. Delikatnie solimy i podsmażamy do odparowania płynu. Doprawiamy pieprzem. Warzywa przekładamy do dużej miski
Na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę / olej i smażymy drobno pokrojonego kurczaka obtoczonego w przyprawie. Po upieczeniu dodajemy do pieczarek i papryki i studzimy
Po przestudzeniu do kurczaka i pieczarek dosypujemy starty ser. Mieszamy
Na środek tortilli wykładamy farsz i składamy w kopertę tz powinien powstać nam kwadrat lub prostokąt. W miejscu założenia spinamy wykałaczką
Tak przygotowane tortille kładziemy na grilla, tylko na tyle, aby je podgrzać i aby ser się roztopił. Możemy też tortille zapiec po prostu w piekarniku na kratce. Na grillu po 2-3 minuty z każdej strony, a w piekarniku ok 10-15 minut w 170 stopniach.
Po upieczeniu wyjmujemy wykałaczki i koperty z tortilli kroimy po przekątnej na pół
Podajemy z ulubionym sosem