Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla pod każdą postacią jest pyszna. Można ją przygotowywać na wiele sposobów. Tym razem podaję sposób na przygotowanie tortilli na grilla. Danie przygotowujemy wcześniej, a na grillu podgrzewamy tylko tyle, by wnętrze się zagrzało i ser roztopił. Pyszna, chrupiąca tortilla z mega smacznym i sycącym wnętrzem. Doskonała przekąska na grilla, którą można też upiec sobie w piekarniku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8084
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8084
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Składniki
Na patelni na 3 łyżkach oliwy podsmażamy chwilę drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilkę razem smażymy. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. Po chwili pokrojoną w kosteczkę paprykę. Delikatnie solimy i podsmażamy do odparowania płynu. Doprawiamy pieprzem. Warzywa przekładamy do dużej miski
Na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę / olej i smażymy drobno pokrojonego kurczaka obtoczonego w przyprawie. Po upieczeniu dodajemy do pieczarek i papryki i studzimy
Po przestudzeniu do kurczaka i pieczarek dosypujemy starty ser. Mieszamy
Na środek tortilli wykładamy farsz i składamy w kopertę tz powinien powstać nam kwadrat lub prostokąt. W miejscu założenia spinamy wykałaczką
Tak przygotowane tortille kładziemy na grilla, tylko na tyle, aby je podgrzać i aby ser się roztopił. Możemy też tortille zapiec po prostu w piekarniku na kratce. Na grillu po 2-3 minuty z każdej strony, a w piekarniku ok 10-15 minut w 170 stopniach.
Po upieczeniu wyjmujemy wykałaczki i koperty z tortilli kroimy po przekątnej na pół
Podajemy z ulubionym sosem