Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste składniki, pyszne i szybkie danie
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21614
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 322
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 439
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21614
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 322
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 439
Składniki
1. ziemniaki obrać, pokroić w sporą kostkę, na patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki, podsmażyć na rumiano, dodac pokrojona cebulę, posolić, smażyć chwilę, podlać odrobiną wody, smażyć aż ziemniaki będą miękkie, w razie potrzeby podlewać odrobiną wody, 2. jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, 3. na patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki, zalać jajkami, trzymać na małym ogniu, jak spód się podpiecze, przy pomocy talerza przewrócić na drugą stronę, smażyć chwilę, na koniec posypać tartym serem i poczekać aż ser się rozpuści, smacznego