Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak marynowany w sosie jogurtowo-miodowo-musztardowym pieczony w panierce. Można zjeść z warzwami, ale świetnie smakuje zawinęty w tortille
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 115
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 368
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 115
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 368
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Składniki
Wymieszać majonez, jogurt, miód, majonez, czosnek, paprykę, sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Podzielić na 2 części. Jedną przełożyć do większej miski a drugą do pojemnika i schować do lodówki. Kurczaka pokroić na paski, obtoczyć w sosie, który został w misce. Odstawić do lodówki na godzinę do zamarynowania. Po godzinie wyjąć kurczaka, na talerzu wysypać bułkę tartą i obtoczyć każdy kawałek kurczaka. Kurczaka ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko skropić oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Podawać z pozostałym sosem jako przekąska lub zawinięte z sosem i warzywami w pitach lub tortillach.