Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zapiekane tortille z kurczakiem.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 293
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 186
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 550
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 293
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 186
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 550
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę i białą fasolę odcedzić z zalewy. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać.
Na oleju podsmażyć cebulę, jak cebula będzie już podsmażona dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i poprawiamy przyprawami: papryką słodka, papryką ostra, chili, kuminem (kminek mielony) oraz sól i pieprz. Podsmażonego kurczaka odstawiamy do wystudzenia.
Na oliwie podsmażyć pozostałą cebulkę oraz czosnek.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pomidory z puszki i doprawimy przyprawami: bazylia, oregano, papryka, papryczka chili oraz sól i pieprz.
Przestudzonego kurczaka przekładamy do miski i dodajemy ryż, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę, fasolę i zieloną pietruszkę. Wszystko razem mieszamy, jeżeli jeszcze potrzeba można doprawić.
Na każdą tortillę nakładamy farsz, posypujemy niewielką ilością sera i zwijamy. Gotowe tortille przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy pozostałym serem.
Gotowe tortille pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut.