Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zapiekane tortille z kurczakiem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę i białą fasolę odcedzić z zalewy. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać.
Na oleju podsmażyć cebulę, jak cebula będzie już podsmażona dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i poprawiamy przyprawami: papryką słodka, papryką ostra, chili, kuminem (kminek mielony) oraz sól i pieprz. Podsmażonego kurczaka odstawiamy do wystudzenia.
Na oliwie podsmażyć pozostałą cebulkę oraz czosnek.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pomidory z puszki i doprawimy przyprawami: bazylia, oregano, papryka, papryczka chili oraz sól i pieprz.
Przestudzonego kurczaka przekładamy do miski i dodajemy ryż, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę, fasolę i zieloną pietruszkę. Wszystko razem mieszamy, jeżeli jeszcze potrzeba można doprawić.
Na każdą tortillę nakładamy farsz, posypujemy niewielką ilością sera i zwijamy. Gotowe tortille przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy pozostałym serem.
Gotowe tortille pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut.