Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie moich studenckich czasów;-)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 109
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 109
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Składniki
Szpinak rozmrozić. Odcisnąć nadmiar wody. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić szpinak. Smażyć chwilę, po czym dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
W wysokim naczyniu zmiksować jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tortille rozłożyć na blacie posmarować po całości sosem czosnkowym. Następnie na połówce tortilli ułożyć szpinak i posypać go żółtym serem. Złożyć tortille na pół i ułożyć na blaszce do pieczenia.
Tortille zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni C z włączoną funkcją grilla. Gdy z wierzchu tortille nabiorą złotego koloru przewrócić je za pomocą łopatki na drugą stronę i zapiekać tak długo, aż druga strona także będzie złota.