Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie moich studenckich czasów;-)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 91
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3973
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 137
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 91
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3973
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 137
Składniki
Szpinak rozmrozić. Odcisnąć nadmiar wody. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić szpinak. Smażyć chwilę, po czym dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
W wysokim naczyniu zmiksować jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tortille rozłożyć na blacie posmarować po całości sosem czosnkowym. Następnie na połówce tortilli ułożyć szpinak i posypać go żółtym serem. Złożyć tortille na pół i ułożyć na blaszce do pieczenia.
Tortille zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni C z włączoną funkcją grilla. Gdy z wierzchu tortille nabiorą złotego koloru przewrócić je za pomocą łopatki na drugą stronę i zapiekać tak długo, aż druga strona także będzie złota.