Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska ryba po grecku nie ma zbyt wiele wspólnego z polską kuchnią. Być może jest to jedynie bardzo daleka inspiracja tamtejszą kuchnią. Nie zmienia to jednak faktu, że jest przepysznym daniem, które musi pojawić się na świątecznym stole. Tak więc zapamiętaj ten przepis i powracaj do niego jak najczęściej.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 389
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 281
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 425
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1641
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 389
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 281
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 425
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1641
Składniki
Warzyw obierz, umyj dokładnie i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę umyj i pokrój w półplastry.
Podsmaż cebulę do zeszklenia, dodaj warzywa i smaż 3-4 minuty. Dodaj sól, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, wodę, koncentrat i trochę cukru. Duś na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą w razie potrzeby.
Weź drugą patelnię i usmaż na niej filety. Najlepiej by były tylko częściowo rozmrożone, wtedy nie będą się rozpadać. Odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Miękkie już warzywa układaj na półmisku na zmianę z rybą. Na górze powinny być jarzyny. Schłodź całość w lodówce i podawaj na stół.