Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet de volaille (nazywany “dewolajem“) to roztłuczona pierś z kurczaka zrolowana z masłem, panierowana i smażona na oleju. Krok po kroku.
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 407
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 216
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 8
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewan...
Odsłon: 30
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 407
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 216
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 8
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewan...
Odsłon: 30
Składniki
Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem umoczonym w zimnej wodzie na płaty około 3 mm grubości, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie ułożyć rozbite filety na tatce, po środku ułożyć wałeczki masła, po czym zawinąć brzegi tak aby zachodziły jeden na drugi.
Uformować kotlety, umoczyć w rozbitym jajku, a następnie obtaczać w tartej bułce. Kotlety należy przyrządzić bardzo starannie, aby nie wypłynęło ze środka masło, które stopi się podczas smażenia.
Smażyć kotlety w dużej ilości tłuszczu, aż się dobrze przyrumienią.