Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet de volaille (nazywany “dewolajem“) to roztłuczona pierś z kurczaka zrolowana z masłem, panierowana i smażona na oleju. Krok po kroku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7297
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20289
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7297
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20289
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem umoczonym w zimnej wodzie na płaty około 3 mm grubości, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie ułożyć rozbite filety na tatce, po środku ułożyć wałeczki masła, po czym zawinąć brzegi tak aby zachodziły jeden na drugi.
Uformować kotlety, umoczyć w rozbitym jajku, a następnie obtaczać w tartej bułce. Kotlety należy przyrządzić bardzo starannie, aby nie wypłynęło ze środka masło, które stopi się podczas smażenia.
Smażyć kotlety w dużej ilości tłuszczu, aż się dobrze przyrumienią.