Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem jest to klasyka polskiej kuchni i nie znam osoby, która by ich nie lubiła.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Do tego dania bierzemy swoje ulubione mięso, może być z różnych części zwierząt. Mielimy solimy, pieprzymy. Bułkę namaczamy w mleku lub wodzie, gdy jest już miękka wyciskamy i dodajemy do mięsa. Można cebulę zetrzeć na tarce na małych oczkach, ale ja wolę drobno pokroić . Dodajemy jajko cebulę i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę.
Nasypujemy bułkę tartą na talerz, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce ze wszystkich stron.
Na patelnie wlewamy olej podgrzewamy i zaczynamy smażyć kotlety z każdej strony do zarumienienia. Smażymy na średnim ogniu by nie spalić zbytnio kotletów, a w środku będzie żywe mięso.
Trochę dodatków jak ziemniaki i mizeria wg mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-swojska-mizeria,1906688,bobby.html i mamy super całe danie np. na sobotni obiad. Smacznego