Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie takie kotlety są przygotowywane z pokolenia na pokolenie. Moja mama je robiła, robię je ja i robi moja córka. A ponieważ lubią je też moje wnuczki ( szczególnie ta, która lubi pichcić), więc tradycja nie zginie. Podobnie jest z surówką z marchwi, jabłka i pora. Klasyka naszej kuchni.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 253
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17000
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 253
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17000
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Składniki
Wczorajsze ( są najlepsze) ziemniaki utłuc . Nie mleć w maszynce. Dodać 1/4 maki pszennej, podsmażoną na odrobinie oleju cebulkę, jajko, przyprawy
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Uformować kotlety i panierować.
Usmażyć na nie za mocnym ogniu, odsączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu i podać surówką.
Marchew, jabłko i pora oczyścić. Marchew i jabłko zetrzeć na "jarzynówce". Pora pokroić, sparzyć i odsączyć. Wszystkie składniki + koperek przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez i sos chili. Wymieszać i gotowe.
Smacznego!!!