Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie takie kotlety są przygotowywane z pokolenia na pokolenie. Moja mama je robiła, robię je ja i robi moja córka. A ponieważ lubią je też moje wnuczki ( szczególnie ta, która lubi pichcić), więc tradycja nie zginie. Podobnie jest z surówką z marchwi, jabłka i pora. Klasyka naszej kuchni.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5617
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26767
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5617
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26767
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Składniki
Wczorajsze ( są najlepsze) ziemniaki utłuc . Nie mleć w maszynce. Dodać 1/4 maki pszennej, podsmażoną na odrobinie oleju cebulkę, jajko, przyprawy
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Uformować kotlety i panierować.
Usmażyć na nie za mocnym ogniu, odsączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu i podać surówką.
Marchew, jabłko i pora oczyścić. Marchew i jabłko zetrzeć na "jarzynówce". Pora pokroić, sparzyć i odsączyć. Wszystkie składniki + koperek przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez i sos chili. Wymieszać i gotowe.
Smacznego!!!