Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi ze śliwkami
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4057
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 155
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4057
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 155
Składniki
Śliwki opłukać, osączyć na sicie i wydrylować. Do mąki dodać część wody, ciasto dokładnie wyrobić, dodając w razie potrzeby więcej mąki lub wody. Ciasto rozwałkować i wycinać foremką koła. Układać połowę śliwki na ciasto, posypać cukrem skleić brzegi i ozdobić je falbanką. Pierogi gotować w osolonej wodzie, wyciągać zaraz po wypłynięciu. Podać ze śmietaną lub z podsmażoną na maśle bułką tartą.