Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi ze śliwkami
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1286
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38532
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1295
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1286
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38532
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1295
Składniki
Śliwki opłukać, osączyć na sicie i wydrylować. Do mąki dodać część wody, ciasto dokładnie wyrobić, dodając w razie potrzeby więcej mąki lub wody. Ciasto rozwałkować i wycinać foremką koła. Układać połowę śliwki na ciasto, posypać cukrem skleić brzegi i ozdobić je falbanką. Pierogi gotować w osolonej wodzie, wyciągać zaraz po wypłynięciu. Podać ze śmietaną lub z podsmażoną na maśle bułką tartą.