Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi ze śliwkami
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 424
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 424
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Śliwki opłukać, osączyć na sicie i wydrylować. Do mąki dodać część wody, ciasto dokładnie wyrobić, dodając w razie potrzeby więcej mąki lub wody. Ciasto rozwałkować i wycinać foremką koła. Układać połowę śliwki na ciasto, posypać cukrem skleić brzegi i ozdobić je falbanką. Pierogi gotować w osolonej wodzie, wyciągać zaraz po wypłynięciu. Podać ze śmietaną lub z podsmażoną na maśle bułką tartą.